Sådan arbejder du med en lektion

1. Læs igennem lektionen først. Da ved du hvad lektionen omhandler, og hvad du skal lære.

2. Se lektionen på instruktionsvideoerne samtidig med at du følger med i bogen. Prøv så det som læreren viser (Her er fordelen med at have læreren på video: Når du har lyst til at prøve selv, kan du  bare standse ham. ☺)

3. Begynd at arbejde med A-melodierne. Brug de råd du fik om ”effektiv øvelsesteknik”. Hvis du er i tvivl om noget, kan du gå tilbage til instruktionsvideoerne.

4. Arbejd med de skriftlige opgaver.

5. Begynd at øve B-melodien(/-erne), når A-melodien(/-erne) begynder at sidde. Husk at du i kke skal høre Play-Along-Tracket først. B-melodien(/-erne) skal du altså begynde at øve, uden at du ved, hvordan de lyder fra Play-Along-Tracket. Dette er meget vigtigt. Du lærer ikke noder, hvis du bare spiller efter det, du hører på videoen eller Play-Along-Tracket. B-melodierne giver dig altså træning i at lære en fremmed melodi fra noder uden at have hørt den først. Meget vigtigt og godt at kunne!

6. Hvis du vil, er det fin træning at spille både A- og B-melodier sammen med instruktionsvideoen og Play-Along-Tracket (hvis du har afspilningsudstyr i nærheden af dit instrument).

7. Gå videre til næste lektion når du mestrer alle melodierne i lektionen. (Dvs. at du kan spille dem helt rigtigt og sikkert uden at stoppe), har arbejdet med alle øvelser og opgaver.